European Commission awards grant to FAIRsFAIR project

20 december 2018

Het voorstel voor FAIRsFAIR, een door DANS gecoördineerd project, is door de Europese Commissie geselecteerd voor financiering en bevindt zich nu in de fase van de contractvoorbereiding. Het driejarige project gaat op 1 maart 2019 van start.

FAIRsFAIR moet het bestuur van de European Open Science Cloud (EOSC) helpen bij het opstellen van FAIR-regels voor deelname aan de EOSC. Deze regels zijn bedoeld om alle componenten en werkmethoden FAIR-compliant te maken. Bovendien gaat FAIRsFAIR alle kennis, deskundigheid, richtlijnen, implementaties, nieuwe trajecten, leerpaden en opleidingen toegankelijk maken die nodig zijn om de FAIR-principes te verwezenlijken. Zo zal het project bijdragen aan een cultuuromslag die onontbeerlijk is om brede acceptatie van de FAIR-methoden binnen en buiten de EOSC te realiseren.

Het projectvoorstel, onder de titel ‘FAIRsFAIR: Fostering FAIR Data Practices in Europe’, is gedaan in reactie op de oproep ‘INFRAEOSC-05-c’ van de Europese Commissie om voorstellen in te dienen voor FAIR-methoden van dataopslag en compliance ter ondersteuning van een goed beheer van de EOSC.

Het project is een breed Europees samenwerkingsverband van 22 partners, waarvan 6 kernpartners: Data Archiving and Networked Services (DANS) in Nederland, CSC – IT Center for Science Ltd. in Finland, het Digital Curation Centre (DCC) en de Science and Technology Facilities Council (STFC) in het Verenigd Koninkrijk, Trust-IT in Italië en de European University Association (EUA) in België.

Disclaimer

The present communication does not constitute the European Commission to a formal commitment for funding. The final decision by the Commission will only be taken at a later stage, since it depends on the finalisation of grant preparation and the rest of the selection procedure.

‘FAIRsFAIR: Fostering FAIR Data Practices in Europe’ ontvangt financiering op grond van Horizon 2020-projectoproep H2020-INFRAEOSC-2018-5-2018-2019 (c), subsidieovereenkomst 831558, van de Europese Unie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.