EU honoreert EHRI met 8 miljoen euro

27 maart 2015

Horizon2020, hét Europese subsidieprogramma voor Onderzoek en Innovatie in Europa, heeft het internationale Holocaust-project EHRI opnieuw geselecteerd voor verdere financiering.

Dit maakte Robert-Jan Smits, directeur-generaal Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie, bekend tijdens de officiële presentatie van de EHRI portal in Berlijn.

EHRI staat voor European Holocaust Research Infrastructure. Het EHRI-project geeft toegang tot meer dan 1.800 Holocaust-gerelateerde archiefinstellingen in 51 landen en tot beschrijvingen van tienduizenden archiefstukken. EHRI kan met deze financiering doorgaan met het verbeteren en uitbreiden van haar netwerk en de portal, die online toegang biedt tot Holocaust gerelateerde archieven en collecties. Het NIOD blijft net als de voorgaande vier jaren coördinator van het consortium van dit grootschalige Europese project. De subsidie bedraagt 8 miljoen euro. DANS is één van de 22 partners in het EHRI-netwerk.

Robert-Jan Smits: “EHRI’s indrukwekkende werk is van onschatbare waarde voor Holocaust onderzoekers. EHRI kan als voorbeeld dienen voor andere projecten in de geesteswetenschappen, op het gebied van integratie en toegankelijkheid van data, maar ook als maatschappelijke factor van betekenis.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van EHRI of neem contact op met Mike Priddy.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.