Essentials 4 Data Support: een update

29 augustus 2019

De afgelopen 5 jaar heeft Research Data Netherlands (RDNL) de cursus ‘Essentials 4 Data Support’ aangeboden, een inleidende cursus voor degenen die onderzoekers (willen) ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksgegevens.

Research Data Netherlands is een samenwerkingsverband van 4TU.Centre for Research Data, Data Archiving and Networked Services (DANS) en SURFsara. Met deze coalitie, die ook voor andere partijen open staat, bundelen de drie data-archieven hun krachten op het gebied van langdurige data-archivering.

Essentials 4 Data Support, beschikbaar in het Nederlands en het Engels, heeft al meer dan 300 datasupporters opgeleid. Studenten zijn vaak bibliotheekmedewerkers die werken als informatiespecialisten, maar ook is de cursus nuttig gebleken voor beleidsadviseurs en ICT-specialisten. Vanuit heel Nederland, het buitenland, verschillende instanties en verschillende onderzoeksgebieden wordt de cursus gevolgd.

Deze zomer is de cursus Essentials 4 Data Support aangepast, vanwege de snelle ontwikkelingen op dit gebied. Hierdoor zullen er meer onderwerpen worden aangesneden, zoals technische ontwikkelingen, juridische kwesties, en overkoepelende thema’s zoals FAIR en EOSC. 

Registratie voor de najaarscursus is nog open. Met twee groepsbijeenkomsten op donderdag 10 oktober en dinsdag 19 november, aanvullend op online cursusmateriaal en wekelijkse opdrachten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de cursus op de website van Essentials 4 Data Support. Meer weten over Research Data Netherlands? Bezoek de webiste van RDNL.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.