eScience Center kent financiering toe aan vier onderzoeksprojecten gericht op COVID-19

16 april 2020

Met deze projecten zal het eScience Center haar expertise in onderzoekssoftware-ontwikkeling gebruiken om de huidige pandemie aan te pakken.

Het Nederlandse eScience Center heeft financiering toegekend aan vier innovatieve onderzoeksvoorstellen met betrekking tot de COVID-19-pandemie. De geselecteerde projecten hebben een looptijd van 3 tot 12 maanden en ontvangen onderzoekstechnische ondersteuning. Met deze projecten zal het eScience Center haar expertise in onderzoekssoftware-ontwikkeling gebruiken om de huidige pandemie aan te pakken.

De projecten omvatten verschillende domeinen en zijn gericht op het monitoren en analyseren van het publieke sentiment op overheidsmaatregelen en berichtgeving, de relatie tussen COVID-19 en hartaandoeningen, de ontwikkeling van een op maat gemaakt model voor het informeren van volksgezondheidsinterventies voor infectieziekten in Nederland, en de verfijning van een platform om de ontwikkeling en implementatie van algoritmen voor machine learning mogelijk te maken voor de geautomatiseerde scoren van  CT-scans, om de ernst van COVID-19 te detecteren en te beoordelen.

Projecten

  • Real Time National Policy Adjustment and Evaluation on the Basis of a Computational Model for COVID-19 (Retina COVID19) Hoofdonderzoeker: Prof. Martin Bootsma (UMC Utrecht)
  • FAIR Data for CAPACITY Hoofdonderzoeker: Andre Dekker (Maastricht University)
  • COVID-19 Grand Challenge Hoofdonderzoeker: Dr James Meakin (Radboud UMC)
  • Dutch Public Reaction on Governmental COVID-19 Measures and Announcements (PuReGoMe) Hoofdonderzoeker: Shihan Wang (Utrecht University) 

Meer informatie

De samenvattingen van de vier projecten zijn te lezen op de website van eScience Center. De projecten gaan zo snel mogelijk van start. Bekijk de projectpagina van het eScience Center om op de hoogte te blijven van de meest recente uitkomsten.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.