EOSCpilot & LIBER webinar ‘Skills and Training in Open Science and the EOSC ecosystem’

4 december 2018

In een razendsnel veranderende digitale wereld beoordelen en innoveren bibliotheken hun diensten om het werk van onderzoekers te ondersteunen. Dit gezamenlijke webinar van het EOSCpilot project en LIBER op 14 december wil de LIBER-gemeenschap verbinden met het werk van het EOSCpilot-project voor stewardship in de EOSC context, door middel van rondetafelgesprekken met de LIBER werkgroep ‘Digital Skills for Library Staff and Researchers’.

De opmars van Open Science impliceert een heruitvinding van modellen, werkwijzen en technieken. Dit opent op zijn beurt een nieuwe reeks ‘vaardigheidskloven’. Bibliotheekmedewerkers en onderzoekers hebben meer training nodig om een groot aantal onderwerpen aan te kunnen en dit roept een aantal vragen op met betrekking tot de curricula en competenties van loopbanen, LIS en onderzoek.

Het webinar zal FAIR4S beschrijven, een framework voor vaardigheden om te garanderen dat stewardship van onderzoeksoutput gewaarborgd is. Ook wordt de rol van bibliotheken besproken bij het opbouwen van onderzoeksvaardigheden in een Open Science en Data Science-context en het potentieel van het framework om hierbij te helpen.

DANS is een van de 33 partners van de EOSCpilot, en zal vooral bijdragen aan het ontwikkelen van kwaliteitsstandaarden en beleid op het gebied van Open Science, het ontwerpen van een skills framework voor Open Science en aan de communicatie met onderzoekscommunities in de geestes- en sociale wetenschappen, en aanpalende disciplines.

Meer informatie

Voor meer informatie over de organiserende partijen, kunt u terecht op de website van LIBER en EOSCpilot. Registratie voor het webinar kan online.

Het webinar vindt plaats op 14 december om 11:00.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.