EOSC-synergy voorstel geaccepteerd

9 april 2019

Het EOSC-synergy voorstel is geaccepteerd en zal in het laatste kwartaal van 2019 starten. De komende 3 jaar zal het project het Horizon2020 instrument zijn, om de implementatie en adoptie van EOSC diensten te promoten onder wetenschappelijke gebruikers in de landen die betrokken zijn bij het consortium (Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Nederland, Engeland en de EGI foundation).

Het project wordt gecoördineerd door IBERGRID, het Iberische wetenschappelijke en technische raamwerk voor distributed computing, onderschreven door Spanje en Portugal. DANS is een partner in het project en levert expertise op het gebied van beleidsvorming en FAIR data repositories.

EOSC-synergy draagt bij aan de European Open Science Cloud en richt zich op het bouwen en verbeteren van EOSC capaciteit. In de praktijk betekent het een toename van rekenkracht en data-storage voor wetenschappers en dat meer datasets en tools beschikbaar worden voor wetenschappelijk onderzoek. 

Het uiteindelijke doel is om EOSC, met vereende krachten, te verrijken tot een open omgeving voor wetenschappelijke data en gerelateerde verwerking, dat samenwerking van verschillende infrastructuren en thematische wetenschappelijke diensten promoot op nationaal of Europees niveau.

Meer informatie:

Meer informatie over EOSC-synergy vindt u op de webpagina van het project. Wilt u meer weten, ga dan naar de webpagina van EOSC, of naar de webpagina van EOSC-portal

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.