Enquête schoolbesturen over maatschappelijke opdracht

9 januari 2014

In een landelijke enquête onder schoolbesturen heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in beeld gebracht hoe schoolbesturen denken over de maatschappelijke opdracht van de school en de rol van het bestuur daarin. De verzamelde data zijn nu beschikbaar via EASY.

De achtergrond bij de enquête van het SCP is de toenemende druk op scholen om zorg te dragen voor allerlei externe activiteiten buiten het onderwijs om, zoals naschoolse opvang, huiswerkklassen, gezond ontbijten en het voorkomen van overgewicht. Scholen kunnen doorgaans niet aan al deze vragen gehoor geven en moeten hierin dus een keuze maken. De schoolbesturen krijgen hiervoor meer beslissingsruimte, waarbij ‘goed bestuur’ centraal staat. Het SCP heeft in beeld gebracht wat schoolbesturen nu eigenlijk zelf onder ‘goed bestuur’ verstaan en hoe zij daar invulling aan geven.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze dataset in EASY kunt u contact opnemen met datamanager Jetske van der Schaaf via jetske.van.der.schaaf [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.