Emily Bongiovanni: een onafhankelijk onderzoek voor het observeren en begrijpen van de structuur van diensten voor onderzoeksdata

19 juni 2018

Emily Bongiovanni, een student Bibliotheek- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Denver (VS), heeft een onafhankelijk onderzoek ontwikkeld om de structuur van diensten voor onderzoeksdata te observeren en begrijpen. Ze heeft daarbij drie instituties bezocht en heeft het initiatief genomen om contact op te nemen met DANS, evenals andere instituties in het Verenigd Koninkrijk, om haar doelen te bereiken.

Het onafhankelijke onderzoek van Emily had als doel te leren hoe diensten voor onderzoeksgegevens zijn gestructureerd bij de instituties die daarvoor werden geobserveerd, welke typen diensten worden aangeboden, de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd en over bestaande en geplande projecten van de instituties.

Emily: “Ik heb enorm veel geleerd en veel fantastische mensen ontmoet in mijn week bij DANS. Mijn bezoek bij DANS was een geweldige kans om niet alleen te leren over de interne projecten, maar ook de externe projecten waar de mensen bij DANS zich mee bezig houden, zoals Parthenos, OpenAIRE, en het EDISON project. Door de betrokkenheid van DANS bij zo veel externe projecten was het voor mij mogelijk om een sterke greep te krijgen op de omgeving van onderzoeksdata in Europa.” 

In de Verenigde Staten bestaat geen nationaal evaluatie protocol voor promoveren in de academische wereld zoals in Nederland. Deze evaluatiestandaarden zijn in de Verenigde Staten verschillend bij iedere instituties en bestaan zelfs verschillen tussen afdelingen binnen instituties. Emily zal de onderzoeksdata van haar bezoek opnemen als onderzoeksoutput en is van mening dat dit type nationale standaard voor evaluatie kan helpen om open access-publicaties en open data in de Verenigde Staten enorm vooruit te helpen.

Emily: “Ik wil jullie allemaal bedanken voor het warme welkom bij DANS en dat jullie de tijd hebben genomen mij te ontmoeten, ik heb genoten om iedereen te leren kennen. Ik kijk er naar uit om de projecten bij DANS en andere projecten te volgen en om te zien hoe de veranderingen in reactie op de Horizon 2020 en de AVG uitpakken.”

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.