Eindrapport Taskforce Wetenschappelijke Integriteit EUR gepubliceerd

10 december 2013

Aanbevelingen over datamanagement en -opslag, training met onder meer een dilemmaspel, en het ondertekenen van de integriteitsverklaring: dat zijn belangrijke onderdelen van het eindrapport van de Taskforce Wetenschappelijke Integriteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In het licht van de algehele discussie over zorgvuldigheid en wetenschappelijke integriteit werd de Taskforce in 2012 ingesteld. Onder voorzitterschap van prof. dr. Finn Wynstra moest de Taskforce onder meer verschillende initiatieven binnen de faculteiten bundelen. In het eindrapport staan aanbevelingen op diverse terreinen: datamanagement en –opslag, training, dilemmaspel, seminarcultuur, integriteitsverklaring, het promotiereglement, contractonderzoek, monitoring en mediarelaties. Het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit heeft besloten alle aanbevelingen integraal over te nemen.

Betrokkenheid DANS
De projectleiding van het onderdeel datamanagement en –opslag was in handen van DANS. De aanbevelingen hiervoor vindt u in hoofdstuk 3 van het rapport van de Taskforce Wetenschappelijke Integriteit (.pdf) op de website van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Meer informatie
Het complete persbericht staat op de website van de Erasmus Universiteit. Wilt u weten hoe DANS ook uw organisatie praktisch en beleidsmatig van dienst kan zijn? Neem dan contact op met Ingrid Dillo, coördinator Beleid en Communicatie bij DANS. Ingrid is bereikbaar via ingrid.dillo [at] dans.knaw.nl en +31 6 12 16 69 89.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.