EHRI-portaal ontvangt eervolle vermelding Prix Ars Electronica 2018

15 juni 2018

Op 11 juni 2018 is bekend gemaakt dat het EHRI-portaal de winnaar is van een eervolle vermelding van de Prix Ars Electronica in de categorie ‘Digital Communities’.

EHRI staat voor European Holocaust Research Infrastructure. Het EHRI-project geeft toegang tot meer dan 1.900 Holocaust-gerelateerde archiefinstellingen in 51 landen en tot beschrijvingen van tienduizenden archiefstukken. DANS houdt zich hierbij bezig met metadatastandaarden en de integratie van metadata van de collecties van de diverse instellingen.

De Prix Ars Electronica is wereldwijd de meest eerbiedwaardige competitie voor mediakunst. Winnaars ontvangen een Gouden Nica beeldje, prijzengeld dat kan oplopen tot €10.000 per categorie en een kans om hun talenten te laten zien op het welbekende Ars Electronica Festival in Linz. De categorie waarin EHRI in de eervolle vermelding heeft ontvangen (Digital Communities) focust zich op de brede sociale en artistieke impact van internet technologie, zowel als op de laatste ontwikkelingen in sociale software, door gebruikers gegenereerde inhoud, mobiele communicatie en op locatie gebaseerde services.

EHRI was aanbevolen voor de competitie als publieke nominatie. Het succes van het portaal betreffende het winnen van een eervolle vermelding laat het belang zien van hun activiteiten op sociaal, politiek en cultureel gebied, net als de toenemende erkenning als een innovatief project onder gemeenschappen voorbij Holocaust onderzoek en archieven.

De prijswinnende projecten zullen worden tentoongesteld in de CyberArts tentoonstelling in het OK Center for Contemporary Art, te Linz.

Meer informatie

Meer informatie over EHRI vindt u hier.
Meer informatie over de EHRI integratie van metadata vindt u hier

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.