Eerste technische datasets in NARCIS

2 april 2012

Sinds kort zijn 28 beschrijvingen van technische datasets beschikbaar in NARCIS.

De 28 beschrijvingen zijn afkomstig uit de repository van 3TU.Datacentrum en zijn voorzien van een digital object identifier (doi). 3TU.Datacentrum kent ook aan andere beschrijvingen van datasets die voldoen aan het schema van DataCite doi’s toe. De verwachting is dat voor de zomer ongeveer 2.000 beschrijvingen van technische datasets via NARCIS beschikbaar zullen zijn.

3TU
3TU is naam van de Federatie van Technische Universiteiten in Nederland (TU Delft, TU Eindhoven en Universiteit Twente). Eén van de belangrijke initiatieven van deze federatie is de inrichting van een repository voor datasets binnen de technische disciplines. Dit 3TU.Datacentrum zorgt voor duurzame opslag van binnen 3TU geproduceerde datasets en is daarmee de tegenhanger van DANS voor de technische wetenschappen.

Toegang tot de sets
De toegang tot de beschrijvingen van de technische datasets is als volgt. Klik in het hoofdmenu van NARCIS op de ingang ‘datasets’. In het volgende scherm bevindt zich aan de linkerzijde een facet 3TU.Datacentrum. Aanklikken van dit facet brengt u bij de technische datasets.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de beschrijvingen van deze technische datasets contact op met Arjan Hogenaar, redacteur bij DANS. Arjan is bereikbaar via .

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.