Eerste release ESS-gegevens ronde 6

5 november 2013

De data en documentatie van de 6e ronde van de European Social Survey (ESS) zijn nu beschikbaar op de ESS-website. Het gaat om een eerste release met data van 24 landen.

De data en documentatie van de 6e ronde van de European Social Survey (ESS) zijn nu beschikbaar op de ESS-website. Het gaat om een eerste release met data van 24 landen.

Data van de ontbrekende 6 landen worden in 2014 gepubliceerd. Meer details over de data en het downloaden ervan vindt u op de ESS-website.

Over de ESS

De European Social Survey is een tweejaarlijks onderzoek dat in meer dan 30 Europese landen wordt gehouden. De eerste ronde is gehouden in 2002/2003. De ESS meet de houdingen, overtuigingen en gedragspatronen van de bevolking in meer dan dertig landen.

In het onderzoek ligt een sterk accent op politicologische indicatoren, zoals vertrouwen in de overheid, politieke communicatie, sociale participatie en politieke participatie. Sommige onderwerpen behoren tot een vaste kern van terugkerende modules, andere onderwerpen worden op basis van een open competitie tussen wetenschappers voor elke ESS-ronde opnieuw vastgesteld.

ESS in Nederland

Om de gebruikers van de ESS-data in Nederland (en Vlaanderen) bij elkaar te brengen, organiseert DANS elke 2 jaar een eendaagse workshop waarin onderzoek wordt gepresenteerd en besproken. Dit gebeurt in samenwerking met de nationale coördinator van de ESS in Nederland. De bundel met papers van de vorige ESS-workshop (september 2012) verschijnt binnenkort.

Meer informatie

Voor meer informatie over de ESS leest u verder op de ESS-website. Als u meer wilt weten over de Nederlandse ESS-workshop kunt u contact opnemen met Marion Wittenberg via marion.wittenberg [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.