Eerste cursus Data Without Boundaries

30 mei 2012

Data Without Boundaries (DwB) organiseert haar eerste cursus: Working with data from official statistics in Europe, particularly the European Labour Force Survey. Deze Engelstalige training wordt georganiseerd door GESIS in Mannheim (Duitsland), van 18 tot 20 juli 2012. DANS is partner van het DwB-project.

Naast juridische en procedurele aspecten van de toegang tot en het gebruik van statistische data, zullen in de cursus de mogelijkheden van de European Labour Force Survey (EU-LFS) gedemonstreerd worden. Dit gebeurt in een ‘hands on’ computersessie waarin de mogelijkheden worden onderzocht voor zowel internationale als longitudinale analyse. Hiervoor is een basisbegrip nodig van multivariate statistische analysetechnieken en SPSS/Stata.

Programma
De cursus bestaat uit drie delen:
– Deel I: Overzicht van Europese data uit officiele statistieken
– Deel II: De EU-LFS: inhoud, documentatie, datastructuur, analyse
– Deel III: Toegang tot vertrouwelijke nationale microdata

Aanmelden
Geinteresseerde post-graduates en senior onderzoekers kunnen een korte motivatiebrief (max. 500 woorden) sturen naar 1st-dwb-training at gesis.org. De deadline voor aanmelding is 15 juni.

Meer informatie

Meer informatie over de cursus is te vinden op de DwB website. U kunt ook contact opnemen met Christof Wolf via christof.wolf at gesis.org. De aankondiging van de DwB cursus is hier in te zien (.pdf, 107 Ko).

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.