EASY archief DANS biedt archeologen RSS

24 februari 2009

Sinds enige tijd biedt het zelfbedieningsarchief EASY van DANS aan archeologen de mogelijkheid om zich door middel van RSS op de hoogte te laten houden van nieuwe toevoegingen aan het archief.

Belangstellenden kunnen zich abonneren op een RSS-feed die regelmatig doorgeeft of er datasets zijn toegevoegd aan het archeologische archief zoals dat in EASY is opgenomen.

EASY (Electronic Archiving System) is het data–archief dat DANS beschikbaar stelt aan onderzoekers in de alfa- en gammawetenschappen om hun datasets duurzaam op te slaan en beschikbaar te houden voor andere, mogelijk ook toekomstige onderzoekers. Het archief van archeologische datasets, ook wel aangeduid als EDNA (e-Depot van de Nederlandse Archeologie), is een van de grotere en snelst groeiende onderdelen van EASY. Veel archeologische bedrijven, die zich bezighouden met opgravingen op plaatsen waar bouw- en infrastructurele projecten zijn gepland, deponeren er hun gegevens in elektronische vorm.

Naast een RSS-feed met recente archeologische datasets, is het mogelijk specifieke RSS-feeds aan te vragen bij DANS, bijvoorbeeld voor een bepaald bedrijf (zie voorbeeld ARC bv) of voor een specifiek onderzoeksthema (zie voorbeeld Steentijdonderzoek). De door DANS aangeboden RSS-feeds kunnen in de eigen website van de gebruiker worden geïntegreerd.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.