EASY Algemene gebruiksvoorwaarden: nieuwe versie per 9 januari 2020

12 december 2019

Graag attenderen wij u erop dat de Algemene gebruiksvoorwaarden voor EASY op een aantal punten zijn herzien.

De vernieuwde voorwaarden zijn daarnaast verdeeld over twee nieuwe overeenkomsten:

De Algemene gebruiksvoorwaarden EASY zijn op u van toepassing wanneer u een account voor EASY heeft.

De DANS-licentie is op u van toepassing bij gebruik van datasets met de volgende toegangscategorieën: ‘Open Access for Registered Users’ en ‘Restricted Access’ (‘Permission Request’ of ‘Archaeology Group’).

Waarom deze herziening?

De inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) maakt het noodzakelijk om de huidige gebruiksvoorwaarden te herzien. 

Wat is er nieuw?

Algemene gebruiksvoorwaarden EASY
Deze voorwaarden hebben nu alleen nog betrekking op het gebruik van EASY, niet meer op hergebruik van datasets. Naast aanpassingen in het kader van de AVG zijn de bestaande voorwaarden ongewijzigd, maar explicieter gemaakt. Nieuw is de voorwaarde om de account-informatie naar waarheid in te vullen en actueel te houden. (Voor de volledigheid vindt u hier de huidige Algemene gebruiksvoorwaarden.) 

DANS-licentie
De DANS-licentie stelt de voorwaarden voor hergebruik van datasets. Naast aanpassingen in het kader van de AVG zijn de bestaande voorwaarden ongewijzigd (zoals de verplichting tot citeren). De DANS-licentie stelt nu ook expliciet als voorwaarde dat de gebruiker zich houdt aan de Nederlandse Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en andere van toepassing zijnde wetten en regelingen. 

Ingangsdatum

De Algemene gebruiksvoorwaarden EASY en de DANS-licentie treden in werking op: 9 januari 2020. 

Per deze datum bent u als gebruiker van EASY gehouden de nieuwe Algemene gebruiksvoorwaarden EASY te hanteren. Bij gebruik van datasets met toegangscategorie ‘Open Access for Registered Users’ en ‘Restricted Access’ gelden vanaf deze datum de voorwaarden uit de DANS-licentie.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze e-mail, neem dan contact op met een van de datamanagers van DANS. Zij zijn bereikbaar via .

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.