Early Career Researcher Training Workshop 2019

20 juni 2019

Met dank aan het sponsorschap van de European Geosciences Union (EGU), biedt het World Data System van de International Science Council (WDS) van 6 tot 8 november een Research Data Management (RDM) Training Workshop aan voor Early Career onderzoekers.

Het beheer en de curatie van onderzoeksdata is een zeer actueel onderwerp. Alle onderzoekers vertrouwen op data die zij zelf hebben verzameld of die de resultaten zijn van eerdere onderzoeken. Bovendien zijn onderzoekers in toenemende mate verplicht om de langetermijnopslag en toegang te regelen van de data die worden gebruikt om hun resultaten te verkrijgen. Als zodanig is datatraining zeer relevant voor beginnende wetenschappers die aan hun carrière beginnen!

Het doel van de workshop is praktische vaardigheden te vergaren op het gebied van datamanagement. De training bestaat uit presentaties en groepsdiscussies en biedt ruimte om individuele use cases te bespreken. De workshop vindt plaats op 6-8 november 2019 in het Institut de Physique du Globe in Parijs, Frankrijk. Er zijn 24 plaatsen beschikbaar.

Meer informatie

Voor meer informatie over de workshop en registratie kunt u terecht op de website van WDS

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.