E-data & Research juni 2018 verschenen

1 juni 2018

Lees de succesverhalen over het delen en hergebruiken van data in de nieuwste E-data & Research. Met in dit nummer onder andere: Miljoenen teksten digitaal doorzoekbaar met Nederlab, een interview met Martijn Kleppe, hoofd onderzoek KB en een GDPR-spread, met informatie over o.a. de DataTag-tool.

E-data & Research is een nieuwsbrief over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Het blad bevat artikelen voor onderzoekers en studenten en eenieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van digitale onderzoeksgegevens.

E-data & Research verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: CentERdataCLARIAHDANSHuygens ING, de Koninklijke Bibliotheek en het Rijksmuseum. Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. De digitale versie is daar nu al beschikbaar; de papieren E-data & Research wordt vanaf 4 juni verspreid.

Gratis E-data & Research ontvangen?

Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u online aanvragen. Voor vragen of suggesties voor artikelen kunt u contact opnemen met de redactie via . De volgende E-data & Research verschijnt in oktober.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.