E-data & Research februari 2022 verschenen

10 februari 2022

Het blad E-data & Research staat vol succesverhalen over het delen en hergebruiken van onderzoeksdata. Binnenkort landt het februarinummer op de deurmat, deze editie is online al beschikbaar via edata.nl.

In dit nummer aandacht voor onder andere: een historische spelletjesdatabase, eerste hulp bij FAIR data, werken met CBS-microdata en het 25-jarig bestaan van Centerdata.

E-data & Research bevat artikelen voor onderzoekers en dataprofessionals en eenieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van onderzoeksgegevens. Het blad verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: het CBS, Centerdata, CLARIAH, DANS, KNAW Humanities Cluster, ODISSEI en het Rijksmuseum.

Meer informatie

Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. Een gratis abonnement op E-data & Research kun je online aanvragen. Voor vragen of suggesties voor artikelen kun je contact opnemen met de redactie, ook als je het blad (tijdelijk) op een ander adres wilt ontvangen. De volgende E-data & Research verschijnt in juni 2022. Volg E-data ook via twitter: @eDataResearch.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.