E-data & Research februari 2017 verschenen

13 februari 2017

Lees mee met de succesverhalen over het delen van data. In dit nieuwe nummer onder andere aandacht voor: de FAIR-principes voor betrouwbare datasets; cultuurhistoricus en KB-fellow Joris van Eijnatten: “Digital humanities zijn ook interessant voor historici”; het belang van software sustainability en DBpedia, het machineleesbare zusje van Wikipedia.

E-data & Research is een nieuwsbrief over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Het blad biedt nieuws en informatie voor onderzoekers en studenten en een ieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van digitale onderzoeksdata. E-data & Research verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: CentERdata, CLARIAH, DANS, Huygens ING, de Koninklijke Bibliotheek en het Rijksmuseum. Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers, zoals het onlangs uitgekomen nummer.

Gratis E-data & Research ontvangen?

Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u aanvragen door een e-mail te sturen naar de redactie. Tot dat adres kunt u zich ook wenden voor vragen of suggesties voor artikelen. De volgende E-data & Research verschijnt in juni.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.