DSA-conferentie 2013 groot succes

21 oktober 2013

Data Seal of Approval (DSA) hield op 8 oktober haar 2e internationale conferentie. De organisatie mocht in Ann Arbor bijna 70 geïnteresseerden verwelkomen. Nog eens 80 mensen volgden de bijeenkomst via de live stream op internet.

Van bibliothecaris tot data-analist

De aanwezigen vertegenwoordigden een wijd spectrum van instituten en functies, waaronder medewerkers van repositories/archieven, bibliotheken, onderzoeksinstituten, aanbieders van infrastructuur, datacentra en uitgevers.

Het programma

Het thema van de openingspresentatie van Margaret Hedstrom (UM School of Information), ‘Certification and trust in the data supply chain‘, sprak tot de verbeelding en werd in het verdere programma voortdurend aangehaald. Bouwend op deze presentatie sprak Ingrid Dillo van DANS over het delen van data in Trusted Digital Repositories (TDR’s).

Het grootste gedeelte van de conferentie richtte zich op de 16 richtlijnen waar repositories aan moeten voldoen om een basiscertificatie (Data Seal of Approval) te verkrijgen. Verder presenteerden deelnemers een aantal case studies over de ervaringen van repositories bij het aanvragen en verkrijgen van een DSA.

Over het DSA

Het Data Seal of Approval is een internationaal keurmerk voor data-archieven. DANS was initiatiefnemer van het keurmerk in 2008. In 2009 is het DSA overgedragen aan een internationaal bestuur.

Meer informatie

Bekijk ook het conferentieprogramma en de presentaties en video’s van de conferentie. Voor meer informatie over het DSA kunt u contact opnemen met Lisa de Leeuw via info at datasealofapproval.org.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.