Drie sessies van DANS op het eScience symposium 2019

24 oktober 2019

Als partner van het eScience Symposium 2019, dat plaatsvindt op 21 november, zal DANS tijdens het event bij drie sessies betrokken zijn.

11:00 – 12:30: FAIR data sessie

Een belangrijke digitale uitdaging in Open Science is goed stewardship van onderzoeksdata. De FAIR-principes bieden richtlijnen om gegevens vindbaar, toegankelijk, interoperabel en herbruikbaar te maken. De sessie zal zich concentreren op één sleutelelement van de opslag van data op een FAIRe manier: de repositories. De sessie zal licht werpen op wat FAIR-gerichte repositories zijn en hoe zij bijdragen aan FAIR-data. Hands-on tools zullen worden geïntroduceerd voor onderzoekers om FAIR-gerichte repositories te vinden en om de FAIRness van datasets te evalueren. Een discussie over de uitdagingen van discipline en domeinspecifieke aspecten in FAIR-gerichte repositories zal deze sessie afsluiten.

11:00 – 12:30: Open Science in Europe: What does it do for you

Er zijn veel Europese projecten die erop gericht zijn onderzoekers te ondersteunen bij het produceren en verstoren van hun onderzoeksoutput op een open en FAIR manier. Voor de gemiddelde onderzoeker is het echter vaak moeilijk om onderscheid te maken tussen de verschillende rollen van elk van de projecten in het Europese onderzoekslandschap en wat de verbindingen tussen de projecten zijn. In deze sessie zullen sprekers van verschillende belangrijke projecten hun projecten in meer detail uitleggen en hoe ze open science in Europa ondersteunen. De presentatie wordt gevolgd door een interactieve Q & A-sessie met het publiek.

15:30 – 18:00: DANS en het Netherlands eScience Center presenteren de ‘FAIR Software Route’ 

Naast de verschillende sessies staat DANS de hele dag bij een stand in de centrale hal.

Meer informatie

Meer informatie en het volledige programma van het symposium zijn online te vinden.  Ook is er de mogelijkheid voor registratie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.