Dr. Bonnie Wolff-Boenisch benoemd tot nieuwe directeur CESSDA

7 maart 2022

Dr. Bonnie Wolff-Boenisch is benoemd tot nieuwe directeur van CESSDA. Op 1 april 2022 begint haar ambtstermijn van vijf jaar.

Dr. Wolff-Boenisch heeft meer dan twintig jaar ervaring in internationale onderzoeksorganisaties. De General Assembly benoemde haar na een unanieme stemming in februari 2022.

Over haar benoeming zegt ze zelf: “Ik ben verheugd me bij CESSDA aan te sluiten in deze spannende tijden. Ik kijk er erg naar uit om de lidorganisaties en partners van CESSDA te leren kennen. De organisatie heeft de sociaal-wetenschappelijke onderzoeksgemeenschap, en daarbuiten, veel te bieden en ik ben van plan ervoor te zorgen dat de diensten van de organisatie voldoen aan de behoeften van onderzoekers. Ik zal mijn expertise gebruiken om voort te bouwen op de successen van CESSDA en de resultaten van sociaal-wetenschappelijk onderzoek bij een breder publiek bekend te blijven maken.”

Ze volgt Ron Dekker op, wiens mandaat op 28 februari afliep. Ze zal werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Bergen en deel uitmaken van een team van twaalf medewerkers.

CESSDA

Het Consortium of European Social Science Data Archives (CESSDA) heeft als doel om een Europese infrastructuur voor de sociale wetenschappen te vormen, waar onderzoekers terecht kunnen voor data, tools, advies en kennisuitwisseling. DANS is lid van CESSDA en betrokken bij verschillende projecten binnen de vier zuilen van CESSDA. Vanuit de Technical Framework en Tools werkgroepen werkt DANS mee aan het ontwikkelen en implementeren van nieuwe data services. Op het gebied van Training draagt DANS bij aan trainingsmaterialen en data management cursussen voor sociale wetenschappers en trainers (zoals bijvoorbeeld de CESSDA Data Management Expert Guide). Daarnaast is DANS actief binnen de Trust werkgroep die zich bezig houdt met de certificering van Europese data archieven.

Meer informatie

Lees hier het volledige bericht van CESSDA.

Afbeelding: Dr. Bonnie Wolff-Boenisch (bron: CESSDA).

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ricarda Braukmann Ph.D.

Data Station Manager Social Sciences