Doe ik het goed? NCDD-folder over certificering digitale repositories

18 februari 2015

Als je culturele en wetenschappelijke informatie in beheer geeft bij een digitale repository, hoe weet je dan of de informatie duurzaam wordt bewaard? Volgens de NCDD (Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid) is certificering deel van het antwoord. Lees meer in de nieuwe folder.

Vertrouwen in digitale duurzaamheid is een centraal thema bij het beheer van informatie. Om dat vertrouwen meetbaar te maken, te documenteren en te demonstreren kan een archief een certificeringstraject voor digitale repositories doorlopen. Informatiebeheerders kunnen op deze manier de kwaliteit van processen en systemen toetsen aan de internationale criteria van een ‘trustworthy digital repository’ (TDR). De folder ‘Doe ik het goed? Certificering van digitale repositories in Nederland’ (pdf) van de NCDD bevat praktische informatie over nut en noodzaak van certificering. Daarnaast vindt u ervaringen en ‘lessons learned’ van collega-instellingen, een kort overzicht van de beschikbare certificeringsinstrumenten (DSA, DIN en ISO) en verwijzingen naar aanvullende informatiebronnen. De folder is ontwikkeld door de projectgroep Certificering, waarvan DANS trekker is.

Meer informatie

Deze en andere publicaties van de NCDD zijn te bekijken op de website van de NCDD. Als u gedrukte exemplaren wilt bestellen, kunt u contact opnemen met .

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.