Discussieer mee over wetenschapsvisie kabinet op online KNAW-podium

25 november 2014

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) biedt met de website https://podium.knaw.nl onderzoekers van universiteiten en onderzoeksinstituten een online podium voor discussie over de wetenschapsvisie van het kabinet.

Het kabinet stuurde op 25 november zijn visie op wetenschap naar de Tweede Kamer. Deze visie bevat concrete acties die moeten zorgen dat de Nederlandse wetenschap over tien jaar nog steeds floreert. Opvallende elementen zijn de Nationale Wetenschapsagenda, het instellen van een permanente commissie voor grote wetenschappelijke infrastructuren en een nieuwe structuur voor de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Het online podium is opgebouwd aan de hand van de thema’s uit de Visie Wetenschap. Per thema worden onderzoekers uitgenodigd hun mening te formuleren en te reageren op de meningen van anderen. Wat vinden onderzoekers van de aangekondigde maatregelen, wat ontbreekt volgens hen en wat willen ze verder nog kwijt over het wetenschapsbeleid?

Meer informatie
Discussier mee via de website https://podium.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.