Digital Preservation kent alleen winnaars

1 december 2016

De ‘Digital Preservation Award for Teaching and Communications’ is helaas niet toegekend aan de cursus Essentials 4 Data Support van RDNL. De cursus was tot de finale doorgedrongen, maar de concurrentie van Transforming Archives was te sterk.

Tijdens een feestelijke ceremonie in Londen heeft de Digital Preservation Coalition als hoofdorganisator prijzen uitgereikt in zes categorieën.

“Natuurlijk hadden we graag gewonnen, maar Transforming Archives is een goede keus, en onze nominatie is een mooie erkenning dat Essentials een internationaal relevante datacursus is”, vertelt Essentials-coach Marjan Grootveld (DANS). “Afgelopen voorjaar hebben we de cursus voor het eerst in het buitenland gegeven en op 23 februari geven we een Train-the-Trainer workshop op de Digital Curation Conference, dus we oogsten nu wat we in een rijke, tweetalige cursuswebsite over datamanagement hebben geïnvesteerd.”

De Nederlandse Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD) sponsort al enkele jaren een van de Digital Preservation Awards. NCDD-programmamanager Marcel Ras is er trots op dat dit jaar drie Nederlandse partijen de finale hebben gehaald of zelfs gewonnen: het NCDD-onderzoek ‘Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen’ (winnaar in de categorie Research and Innovation), het webarcheologieproject ‘Reconstructie van De Digitale Stad’ van het Amsterdam Museum en partners (winnaar in de categorie Safeguarding the digital legacy) en de cursus ‘Essentials 4 Data Support’ (Teaching and Communications). De NCDD organiseert in januari een webinarserie met de Nederlandse finalisten.

Meer informatie

Raadpleeg voor een volledig overzicht van prijzen en finalisten de website van de Digital Preservation Coalition.

De introductiecursus Essentials 4 Data Support van Research Data Netherlands biedt handgrepen voor het ondersteunen van onderzoekers bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van onderzoeksdata. Zo wil het een bijdrage leveren aan de professionalisering van en afstemming tussen data supporters.

Aanmelding voor de komende cursusronde (2 februari – 23 maart) is mogelijk tot eind december, maar vol is vol. Zie voor meer informatie de cursuspagina.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.