Dertien datasupporters behalen certificaat

10 november 2015

Nederland is weer dertien datasupporters rijker met het certificaat van de cursus Essentials 4 Data Support.

De afgelopen zes weken volgden dertien datasupportes bij Research Data Netherlands deze cursus om de onderzoekers in hun instellingen (universiteit, hogeschool of universitair medisch centrum) beter van dienst te kunnen zijn in de omgang met onderzoeksdata.

Over de cursus

Essentials 4 Data Support is een introductiecursus voor diegenen die onderzoekers ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata: de datasupporters. Met de cursus wil RDNL een bijdrage leveren aan de professionalisering van en afstemming tussen datasupporters. Naast een online-only variant is de cursus ook in twee contactdagen in combinatie met de online-only variant te volgen.

Trainer Marjan Grootveld: “De opdrachten en plannen die deze cursisten op de tweede contactdag aan elkaar presenteerden waren allen toegespitst op de eigen organisatie. Interessant in deze ronde was de deelname van enkele data scientists, die dagelijks bezig zijn met zaken als data cleaning. De Essentials-cursus van RDNL mikt op een bredere basis, maar ook voor data scientists is bijvoorbeeld het onderwerp Datamanagementplan van actueel belang. Hierover gaat hoofdstuk 2 van de online-cursus.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de cursus op de cursussite van RDNL.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.