Deelnemers ICPSR-Summer Program 2017 zeer enthousiast

3 oktober 2017

De deelnemers aan het ICPSR Summer Program 2017 – Kasper Otten, Reinout van der Veer en Myrto Tourtouri – doen verslag van hun ervaringen.

DANS stelt elk jaar een aantal beurzen beschikbaar aan researchmasterstudenten en PhD’s om deel te nemen aan het ICPSR Summer Program. Dit jaar werd er een beurs toegekend aan Kasper Otten, Reinout van der Veer en Myrto Tourtouri. Lees nu hun enthousiaste verslagen (pdf): Kasper, Reinout en Myrto.

Summer Program in Quantitative Methods of Social Research

Het Inter-university Consortium for Political and Social Research (ICPSR) organiseert ieder jaar een Summer Program in Quantitative Methods of Social Research. Deze zomerschool is wereldwijd toonaangevend in cursussen op het gebied van kwantitatieve methoden van sociaalwetenschappelijk onderzoek. Studenten en onderzoekers uit verschillende disciplines en meer dan veertig verschillende landen volgen elke zomer onderwijs in een breed scala aan geavanceerde statistische technieken. Met het toekennen van subsidie aan een aantal deelnemers van deze zomerschool hoopt DANS sociaalwetenschappelijk onderzoek van hoge kwaliteit te stimuleren en het belang van het delen van data te benadrukken.

Meer informatie

DANS vertegenwoordigt en bekostigt het Nederlandse lidmaatschap van het ICPSR. Hierdoor kunnen onderzoekers van de aangesloten instellingen kosteloos data uit dit omvangrijke data-archief raadplegen. Neem voor meer informatie over ICPSR contact op met Marion Wittenberg.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.