Deadline EUDAT-conferentie verlengd

5 december 2017

Voor de aanstaande EUDAT-conferentie in januari – getiteld ‘Putting the EOSC vision into practice’ – kunnen nog tot en met vrijdag 8 december voorstellen voor posters en demo-sessies worden ingediend.

Tijdens de EUDAT-conferentie – die dit jaar van 22 tot en met 25 januari gehouden wordt in Porto, Portugal – komen wetenschappers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van onderzoeksinfrastructuren, projecten en andere samenwerkingsverbanden bij elkaar om (onder andere) de voortgang van de European Open Science Cloud (EOSC) en de European Data Infrastructure (EDI) te bespreken. Ook worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van datamanagement en data-infrastructuren er getoond, in de vorm van (poster)presentaties, demo-sessies en workshops. De deadline voor het aanmelden van een poster of demo-sessie – en dus een kans om je eigen werk te promoten – is verlengd, en ligt nu op komende vrijdag 8 december.

DANS is partner in EUDAT en organiseert op de conferentie een sessie voor trainers over user engagement, bijvoorbeeld interessant voor onderzoekers die hun kennis over onderzoeksdata-infratstructuren via trainingen willen delen met collega’s . Daarnaast is DANS mede-organisator van een sessie over FAIR data stewardship. Andere interessante sessies gaan bijvoorbeeld over wat de General Data Protection Regulation (GDPR) inhoudt voor lange-termijndatamanagement en over welke rol bibliotheken in de Collaborative Data Infrastructure vervullen – een workshop van LIBER, RDA en EUDAT.

Meer informatie

Zie voor meer informatie en het volledige programma de conferentiewebsite van EUDAT.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.