De nationale portal NARCIS geeft toegang tot ruim 630.000 open access publicaties

30 juli 2018

Er zijn nu meer dan 630.000 wetenschappelijke open access publicaties toegankelijk via NARCIS, waaronder ruim 250.000 tijdschriftartikelen, 136.000 rapporten en ruim 58.000 proefschriften.

De publicaties zijn te vinden in 33 repositories van Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en andere wetenschappelijke instellingen, zoals Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE), Rijksdienst voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), TNO, Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg NIVEL en 25 Hogescholen, die zijn aangesloten bij HBO-Kennisbank.

In NARCIS wordt een overzicht gegeven van ruim 1,8 miljoen publicaties, die voor een groot deel van de onderzoekers ook full text toegankelijk zijn via de abonnementen van de universitaire bibliotheken. Daarnaast geeft NARCIS toegang tot bijna 270.000 (open) datasets van 12 data-archieven (waaronder EASY van DANS), alsmede beschrijvingen van onderzoeksprojecten, onderzoekers (onder andere alle hoogleraren en universitaire hoofddocenten) en onderzoeksinstituten.

De inhoud van NARCIS wordt weergegeven in een aantal grafieken

  • Open en closed access wetenschappelijke publicaties in NARCIS per publicatiejaar
  • Open en closed access artikelen in NARCIS per publicatiejaar
  • Open access voor verschillende publicatietypen
  • Open access voor proefschriften
  • Open access voor artikelen
  • Open access van artikelen, voor verschillende universiteiten

Meer informatie

NARCIS wordt gemaakt in nauw overleg met de betrokken instellingen. Voor vragen en reacties met betrekking tot NARCIS en de open access publicaties kunt u contact opnemen met , senior beleidsmedewerker bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.