De ELSST Thesaurus krijgt een update

23 september 2021

European Language Social Science Thesaurus (ELSST) is een uitgebreide, meertalige thesaurus voor de sociale wetenschappen. Op 14 september 2021 werd de nieuwste versie van de ELSST uitgebracht. DANS werkte mee aan de Nederlandse vertaling.

ELSST is momenteel beschikbaar in 14 talen (inclusief de brontaal Engels), met een vertaling van voorkeurstermen die voor 98-100% is voltooid in elke doeltaal: Deens, Duits, Fins, Frans, Grieks, Litouws, Nederlands, Noors, Roemeens, Sloveens, Spaans, Tsjechisch en Zweeds. Van de 14 beschikbare talen zijn alle talen geüpdatet, met uitzondering van Spaans, Deens en Tsjechisch. Widia Mahabier (DANS) heeft gewerkt aan de update van de Nederlandse vertaling.

European Language Social Science Thesaurus

ELSST is een uitgebreide, meertalige thesaurus voor de sociale wetenschappen. Zij is eigendom van en wordt gepubliceerd door CESSDA. ELSST wordt gebruikt voor het zoeken naar gegevens binnen CESSDA en vergemakkelijkt de toegang tot gegevensbronnen in heel Europa, onafhankelijk van het domein, de bron, de taal of het vocabulaire.

De thesaurus bestrijkt de kerndisciplines van de sociale wetenschappen: politiek, sociologie, economie, onderwijs, recht, criminaliteit, demografie, gezondheid, werkgelegenheid, informatie- en communicatietechnologie en, in toenemende mate, milieuwetenschap.

Meer informatie

Lees meer over ELSST op de CESSDA website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Drs. Widia Mahabier

Datamanager