Datasets in DataverseNL nu ook in NARCIS

26 maart 2020

Gepubliceerde datasets in DataverseNL zijn sinds kort terug te vinden in NARCIS. De instellingen die meewerken in DataverseNL kunnen nu via NARCIS gevonden worden.

In DataverseNL kunnen datasets tijdens en na afloop van onderzoek worden opgeslagen en gedeeld. Deze repository wordt gezamenlijk aangeboden door de deelnemende instellingen (universiteiten en onderzoeksinstellingen) en DANS. Sinds 2014 beheert DANS het netwerk, het beheer van de data in de lokale repositories ligt in de handen van de instellingen. 

De gepubliceerde datasets in DataverseNL zijn sinds kort ook terug te vinden in NARCIS. Het gaat om ruim 1300 datasets. In NARCIS zijn deze datasets terug te vinden onder de verschillende instellingen die participeren in DataverseNL.

Door de opname van deze datasets in NARCIS zijn er nu meer koppelingen bijgekomen tussen publicaties en gerelateerde datasets. Indien in DataverseNL een ORCID is opgegeven, dan wordt in NARCIS ook de koppeling gelegd tussen de dataset en de persoonspagina van de auteur. 

Meer informatie

Heeft u vragen over deze datasets in NARCIS? Neem dan contact op met . Voor meer informatie over DataverseNL kunt u contact opnemen met .

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.