Datamanagementadvies voor ZonMw-onderzoek beschikbaar

24 februari 2014

DANS heeft onlangs samen met RIVM, NIVEL, CentERdata en BBMRI-NL een advies uitgebracht over datamanagement in gezondheidsonderzoek dat door ZonMw gefinancierd wordt.

DANS heeft onlangs samen met RIVM, NIVEL, CentERdata en BBMRI-NL een advies uitgebracht over datamanagement in gezondheidsonderzoek dat door ZonMw gefinancierd wordt. Voor onderzoekers ontwikkelde de adviesgroep onder andere een checklist voor het opstellen van een datamanagementplan.

Met dit plan kunnen onderzoekers tijdig in kaart brengen hoe ze hun onderzoeksgegevens vindbaar, toegankelijk en herbruikbaar maken. Het adviesrapport bevat daarnaast aandachtspunten voor onderzoekers, onderzoeksinstituten en -financiers om optimale toegang te bieden tot data uit gezondheidsonderzoek.

Rol van DANS

DANS maakte deel uit van de adviesgroep voor het ZonMw-programma “Toegang tot data”. Naast het archiveren en toegankelijk maken van data biedt DANS training en consultancy op het gebied van datamanagement, zowel op het niveau van de onderzoeker (denk aan datamanagementplannen) als op het instellingsniveau (bijvoorbeeld voor beleid inzake onderzoeksgegevens).

Meer informatie

Kijk voor het adviesrapport en achtergrondinformatie op de website van ZonMw of neem contact op met Marjan Grootveld, projectleider bij DANS. Marjan is bereikbaar via marjan.grootveld [at] dans.knaw.nl en 06 12 10 15 14. Ook voor vragen over de consultancydiensten van DANS kunt u bij Marjan terecht.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.