Data landelijk artrose-onderzoek in EASY

9 mei 2016

De data van het landelijk artrose-onderzoek zijn sinds kort beschikbaar via EASY.

Tot eind 2015 coördineerde het Universitair Medisch Centrum Utrecht een landelijk artrose-onderzoek, Cohort Heup en Cohort Knie (CHECK). Tien jaar lang werden 1.000 individuen met vroege symptomen van artrose onderzocht in ziekenhuizen door het hele land. De uitval van deelnemers tijdens de studie was uitermate laag. Zowel CHECK als projectfinancier Reumafonds besloten de resultaten van deze cohortstudie via DANS beschikbaar te stellen.

De vier datasets betreffen de baseline collectie (T0) en follow-up materiaal uit de 10 jaar in aanvullende T-series. De datasets bevatten zowel longitudinale enquêtegegevens over de gezondheidssituatie en –beleving van de deelnemers, alsook klinische data en duizenden röntgenopnames. CHECK en DANS hebben bijzonder veel aandacht besteed aan het anonimiseren van gegevens en beeldmateriaal. Een dataset is open access (for registered users); de anderen zijn beschikbaar op aanvraag.

Meer informatie

Bekijk de dataset in EASY. Voor meer informatie over deze datasets kunt u contact opnemen met een datamanager van DANS.

 

Wilt u DataLink ontvangen? DataLink is de digitale nieuwsbrief van DANS en bevat een verzameling van nieuwsberichten van deze website. DataLink verschijnt elke 2 maanden. Meld u online aan.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.