DARIAH Virtual Annual Event 2021 aangekondigd

1 maart 2021

Het jaarlijkse event van DARIAH (Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities) zal op 7-9 september 2021 online plaatsvinden. Het heeft dit jaar als doel om de rol van digitale interfaces in de kunsten en geesteswetenschappen te bespreken.

Het DARIAH Annual Event van dit jaar is bedoeld om te discussiëren over de rol die interfaces spelen in de kunsten en geesteswetenschappen. In welke mate maken zij nieuw onderzoek mogelijk, en beperken zij tegelijkertijd ook de onderzoeksmogelijkheden? Hoe wordt inhoud/informatie veranderd terwijl ze door interfaces wordt doorgegeven? Hoe herdefiniëren interfaces de rol van degenen die ze gebruiken, hun rol als producent en/of consument van interfaces?

DARIAH is een Europese onderzoeksinfrastructuur voor de geesteswetenschappen en de kunsten. Het heeft als missie om academische gemeenschappen met digitale methoden in staat te stellen kennis over cultuur en maatschappij te creëren, te verbinden en te delen. Het DARIAH Annual Event biedt de DARIAH-gemeenschap en geesteswetenschappers in het algemeen de mogelijkheid om resultaten en nieuwe ideeën te presenteren; om elkaar te ontmoeten en te netwerken. 

Oproep tot deelname

Onderzoekers en onderzoeksprojecten worden uitgenodigd uit om (voltooid of lopend) werk te presenteren dat het onderwerp interfaces in brede zin behandelt. Het is tot 18 april mogelijk om papers, posters en demo’s in te dienen. Medio mei wordt bekend gemaakt welke inzendingen geaccepteerd zijn voor deelname. 

Meer informatie 

Lees meer over het event en de oproep tot deelname op de website van DARIAH Virtual Annual Event 2021. Neem voor meer informatie contact op met Francesca Morselli.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.