DANS voor psychologen: Take care, make your data FAIR

1 september 2017

Van 29 augustus tot 1 september vond in Utrecht de 18e editie van de European Conference of Developmental Psychology (ECDP) plaats. Ook DANS was aanwezig.

Tijdens deze ECDP-conferentie werd een ‘Living Room of Science’ georganiseerd, waarbij diverse actuele onderwerpen in een informele setting werden besproken. Eén van de genodigden was Peter Doorn, directeur van DANS. “In 2014 werden de FAIR-principes (Findable, Accessible, Interoperable and Reusable) geformuleerd. Op een relatief korte termijn is FAIR door veel belanghebbenden aangenomen, waaronder onderzoeksfinanciers. DANS moedigt onderzoekers aan om hun digitale onderzoeksdata en bijbehorende outputs FAIR te maken. We werken mee aan metrics voor FAIR en ontwikkelen op dit moment een tool om datasets in een digitaal archief eenvoudig te kunnen beoordelen op deze criteria.”

Meer informatie

Kijk op twitter #LofS of #ECDP2017 of op de ECDP-website voor een terugblik op het event. Neem voor meer informatie over de FAIR-tool contact op met Peter Doorn, directeur van DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.