DANS Visiting Professor 2017: Richard Smiraglia

24 maart 2017

Per 1 mei 2017 heet DANS professor Smiraglia welkom als de nieuwe visiting professor in het kader van het KNAW Visiting Professors programma.

Richard P. Smiraglia is professor in de Knowledge Organization Research Group van de iSchool aan de Universiteit van Wisconsin-Milwaukee. Hij is auteur van meer dan 300 publicaties op het gebied van informatiewetenschappen en knowledge organization systems. Zijn expertise reikt van ontology extraction en de evolutie van kennis in domeinen, tot onder andere de epistemologische analyse van de culturele rol van auteurschap en de representatie van kennis in knowledge organization systems. 

Professor Smiraglia’s vakkennis zal een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de DANS-diensten en de Digital Humanities (een belangrijke gebruikerscommunity van DANS). Zijn onderzoeksprogramma in het kader van het KNAW Visiting Professorship concentreert zich onder meer op de datacollecties van DANS als use cases voor het ontwikkelen van advies over de grootschalige infrastructuur op het gebied van schaalniveau, interoperabiliteit en Linked Open Data-publicatie in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen.

Meer informatie

Professor Smiraglia is de vierde KNAW Visiting Professor die DANS mag verwelkomen. Andere visiting professors zijn Herbert van de Sompel, Katy Börner en Christine Borgman. Neem contact op met Andrea Scharnhorst voor meer informatie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.