DANS treedt toe tot Digital Preservation Coalition

21 juli 2017

DANS is nieuwste geassocieerd lid van de Digital Preservation Coalition (DPC).

“DANS is een vooraanstaande organisatie met een goede naam in de wereldwijde gemeenschap voor digitale duurzaamheid. Het heeft indrukwekkende resultaten geboekt, maar nog belangrijker zijn de openheid en ruimhartigheid die de aanpak van DANS kenmerken. Het heeft in de loop van de jaren een voortrekkersrol gespeeld in een aantal belangrijke initiatieven, zoals het Data Seal of Approval, de Research Data Alliance en het 4C Project,” aldus Executive Director William Kilbride van de DPC. “DANS was een van de belangrijkste partners tijdens de ontwikkeling van de Curation Costs Exchange, waaraan we verder zullen blijven werken in de gezamenlijke uitdaging die digitale duurzaamheid heet.”

DANS is voortdurend bezig zijn dienstverlening te versterken en te verbeteren door onderzoek naar duurzame toegang tot digitale onderzoeksdata. Daarom heeft DANS deelgenomen aan het 4C Project (Collaboration to Clarify the Costs of Curation) en aan het team dat de Curation Costs Exchange (CCEx) heeft ontwikkeld. Sinds de oprichting in 2014 is CCEx een communityplatform dat allerlei organisaties helpt bij het vergelijken en analyseren van de kosten van databeheer. Doel van de CCEx is het geven van reële informatie over de kosten om weloverwogen investeringen in digitaal databeheer mogelijk te maken.

Adjunct-directeur Ingrid Dillo van DANS: “We kijken uit naar de samenwerking met de DPC in het kader van onze eigen missie voor digitale duurzaamheid. Als betrokkene bij de ontwikkeling van de Curation Costs Exchange zijn we blij dat ons lidmaatschap bijdraagt aan de blijvende inzetbaarheid van deze belangrijke tool.”

Over de DPC

De DPC helpt haar leden robuuste duurzame toegang tot digitale content en services te leveren, waardoor hun collecties van blijvende waarde zijn. De coalitie bevordert verder de kennis van de achterliggende strategische, culturele en technologische problemen en ondersteunt de leden met belangenbehartiging, personeelsontwikkeling, capaciteitsopbouw en partnerschappen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van DPC of neem contact op met of Ingrid Dillo.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.