DANS Symposium over European Social Survey: 20 november

17 oktober 2007

Op 20 november organiseert DANS in Den Haag het symposium ‘ESS in vergelijkend perspectief’ over het grote Europese onderzoek European Social Survey. Nederlandse onderzoekers komen daar aan het woord die bij ESS betrokken zijn of waren, of die gegevens van het onderzoek hebben gebruikt.

Het European Social Survey is een tweejaarlijks sociaal-wetenschappelijk onderzoek dat sinds 2002 in nagenoeg alle Europese landen gehouden wordt. De gegevens zijn gemakkelijk toegankelijk en worden zonder beperkingen kort na de verzameling aan onderzoekers ter beschikking gesteld. Op 1 oktober 2007 zijn de eerste gegevens van de ronde 2006 opgeleverd, op 1 november 2007 komt een nieuwe versie beschikbaar met daarin de Nederlandse data.
De opzet van het symposium is vergelijkend, en daarbij gaat het niet alleen om Nederland ten opzichte van de andere Europese landen, maar ook om ESS als gegevensbron ten opzichte van andere nationale en internationale projecten. ‘s Ochtends is er een workshop waar onderzoekers hun werk met gegevens van het ESS kunnen presenteren. Wie dat wil doen kan zich tot en met 4 november opgeven bij hbg.ganzeboom[at]fsw.vu.nl.
Deelname aan het symposium is gratis. Opgeven kan elders op deze website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.