DANS presenteert ARIADNE en Parthenos tijdens de Reuvensdagen

10 november 2015

De Reuvensdagen vinden dit jaar plaats op 26 en 27 november in Zwolle. Ook DANS is van de partij en presenteert twee interessante projecten: ARIADNE en Parthenos.

ARIADNE staat voor Advanced Research Infrastructure for Archaeological Dataset Networking in Europe. In dit project wordt een Europese onderzoeksinfrastructuur opgezet voor de integratie van archeologische datasets, gericht op onderzoekers. Parthenos staat voor Pooling Activities, Resources and Tools for Heritage E-research Networking, Optimization and Synergies. Het verbindt bestaande Europese infrastructuren en diverse projecten om een meerwaarde te creëren voor onderzoekers op het gebied van taal, geschiedenis én archeologie. DANS zorgt ervoor dat de data uit het archeologische e-depot Nederlandse Archeologie en het Digital Collaboratory for Cultural Dendrochronology (DCCD) via deze portalen toegankelijk zijn.

Reuvensdagen

Eén van de hoogtepunten van het archeologische jaar zijn de Reuvensdagen. Het congres is vernoemd naar Caspar Reuvens (Leiden, 1793-1835), de eerste hoogleraar archeologie ter wereld. Als enige algemeen wetenschappelijk archeologische congres in Nederland brengen de Reuvensdagen archeologen uit alle geledingen en specialismen samen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Reuvensdagen.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.