DANS Open Acces Events 2018

11 oktober 2018

Van 22 tot en met 28 oktober vindt de internationale Open Access Week plaats. Ook DANS neemt, samen met anderen, deel aan de verschillende activiteiten, voorafgaande, tijdens of na deze week. We zetten graag een aantal events op een rij.

Zo is vandaag E-data & Research uitgekomen. E-data & Research bericht over ontwikkelingen in opslag en hergebruik van digitale onderzoeksgegevens. Ook deze editie staat vol voorbeelden over het open access delen van data en beschikbaar gekomen tools. Wilt u ook E-data & Research in print en/of per e-mail ontvangen? Een gratis abonnement kunt u aanvragen bij de .

18 oktober

Op 18 oktober zal het Open Science Festival 2018 plaatsvinden op de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit jaar staat het festival in het thema ‘hoe maak je je onderzoek open?’. Onderzoekers staan veelal positief tegenover het idee van een wereld waarin het onderzoeksproces transparanter is en de resultaten van onderzoek voor iedereen beschikbaar zijn. Maar hoe doe je dat met je eigen onderzoek? Dit Open Science Festival biedt je nieuwe inzichten en vooral praktische handvatten om je onderzoek meer open te maken. Marion Wittenberg en Elly Dijk van DANS zullen bij het Open Science Café aanwezig zijn.

24 oktober

Marjan Grootveld van DANS geeft een interactief webinar ‘Q&A FAIR data and trusted repositories’. Net als elk jaar verzorgt het Horizon 2020 project OpenAIRE in de Open Access Week elke dag webinars over Open Science. Bij bovenstaand webinar wordt vooraf een korte film gepubliceerd. Wie na het bekijken van de film nog vragen heeft, kan die vervolgens stellen aan de presentator van het webinar. Kijk op de website van OpenAIRE voor andere webinars en registratie.

25 oktober

Op 25 oktober geeft Marjan Grootveld een vituele presentatie bij een colloquium van de bibliotheek van ETH Zürich, getiteld ‘Openness, exchange, FAIR Data – oh brave new world that has such vision in’t!’. Hierbij zal zij een pleidooi houden voor FAIR onderzoeksdata in betrouwbare repositories.

Meer informatie

De internationale Open Access week is een jaarlijks terugkerende periode waarin allerlei evenementen worden georganiseerd die aandacht vragen voor open access. Kijk voor meer nationale en internationale initiatieven op openaccessweek.org en openacces.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.