DANS leidt Israëlische data supporters op in Research Data Management

23 maart 2021

Onder de vlag van het EOSC-hub project, waarin DANS zorgt voor de verspreiding van good practices op het gebied van data, maakten meer dan 80 Israëlische deelnemers kennis met FAIR data, open science en de ontwikkelingen rond de European Open Science Cloud (EOSC).

Als spin-off van OpenAIRE activiteiten en het netwerk van nationale OpenAIRE nodes, werd een webinar georganiseerd door de bibliotheken van de Bar-Ilan Universiteit (Ramat Gan, Israël). Data supporters van verschillende Israëlische universiteiten en bibliotheken vormden de doelgroep van dit introductie-evenement. Op 16 maart 2021 verzorgden DANS trainers Elly Dijk en Cees Hof een webinar in twee sessies over de meest recente ontwikkelingen rond FAIR en open data. Research data management (RDM), data management planning en de ontwikkeling van EOSC werden hier gedemonstreerd en besproken.

Voor veel deelnemers was het de eerste kennismaking met deze onderwerpen. Zowel de organisatoren als DANS zullen zoeken naar mogelijkheden om deze gezamenlijke trainingen en verspreidingsactiviteiten voort te zetten.

Meer informatie

Lees meer over het event online. Neem contact op met Elly Dijk voor meer informatie over OpenAIRE en EOSC-hub trainingsactiviteiten binnen DANS. 

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.