DANS Fellow Kathleen Gregory start nieuw samenwerkingsproject ‘Talking Charts’

15 september 2021

Het project combineert perspectieven en methoden uit Science & Technology Studies en Computer Science om te onderzoeken hoe grafieken met betrekking tot klimaatverandering en COVID-19 worden gemaakt en begrepen door zowel onderzoekers als het publiek. Het wordt gefinancierd wordt door het Vienna Science and Technology Fund.

‘Talking Charts’ is een driejarig mixed-methods project dat onderzoekt hoe mensen de boodschappen (en impliciete aannames) die gecommuniceerd worden door datavisualisaties coderen, begrijpen en zich ermee bezig houden, in het bijzonder diegene die zich richten op COVID-19 en klimaatverandering. Het projectteam, met expertise in computerwetenschappen en wetenschaps- en technologiestudies, zal twee case studies bestuderen en ermee werken: 1) journalisten en hun lezerspubliek en 2) onderzoekers in de natuurwetenschappen, om instrumenten en richtlijnen te ontwikkelen en te co-creëren die visueel data-begrip vergemakkelijken.

Vacatures voor PhD kandidaten

Het project biedt twee open vacatures voor PhD kandidaten aan de Universiteit van Wenen. De voertaal van het project is Engels. Kandidaten met een achtergrond in informatica (met een specialisatie in Human Computer Interaction, datavisualiatie of datawetenschap) of in informatiewetenschappen,  wetenschaps- en technologiestudies, of aanverwante gebieden worden van harte uitgenodigd om zich te melden. Het projectteam bestaat uit Kathleen Gregory, Laura Koesten en Prof. Torsten Möller en zal werken in nauwe samenwerking met Prof. Sarah Davies.

Lees hier meer over de posities: 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kathleen Gregory Ph.D.

Fellow