DANS feliciteert SOCON met 40 jaar onderzoek

15 februari 2019

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat de sectie Sociologie van de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek startte in het kader van de survey ‘Sociaal-culturele ontwikkelingen in Nederland’ (SOCON).

Ontstaan als een onderzoek naar secularisering en ontzuiling in 1979, groeide SOCON vanaf 1985 uit tot een omnibus-onderzoek op het terrein van sociaal-culturele ontwikkelingen in Nederland. Inmiddels zijn diverse meetinstrumenten overgenomen in andere Nederlandse onderzoeken (bijvoorbeeld het Nederlands Kiezers Onderzoek, God in Nederland), in buitenlandse onderzoeken (bijvoorbeeld ALLBUS van ZUMA in Duitsland, ISPO-kiezersonderzoeken in Vlaanderen, in Zuid-Afrika, Ierland, Suriname) en in internationale surveys (bijvoorbeeld ISSP 1993, ISSP 1996; Religious and Moral Pluralism 1997; European Social Survey 2002). 

DANS feliciteert SOCON van harte met de mooie mijlpaal van 40 jaar onderzoek! 

Meer informatie

Meer informatie over SOCON staat op de website van de Radboud Universiteit Nijmegen. Benieuwd naar de SOCON-data in EASY? Kijk dan hier. Wilt u meer informatie over het archiveren en beschikbaar stellen van uw onderzoeksdata via EASY? " target="_blank" title="">Neem dan contact op met een van onze datamanagers.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.