DANS en Inria tekenen MoU voor Software Heritage

5 juli 2016

DANS is een samenwerking aangegaan met Inria (Frankrijk) voor de verdere ontwikkeling van het Software Heritage Initiative. Op 30 juni heeft Inria het project en de samenwerking met DANS officieel aangekondigd met de lancering van de Software Heritage website.

Met het project Software Heritage ontstaat een publiek toegankelijk Universal Software Archive. Doel van het project is verder het verzamelen, organiseren, bewaren en toegankelijk maken van de source code van alle publiek toegankelijke software. Dit moet resulteren in de creatie van een infrastructuur voor samenleving, wetenschap en industrie. Software Heritage heeft inmiddels 20 miljoen softwareprojecten verzameld en bevat daarmee tweeënhalf miljard unieke source files.
DANS is de eerste publieke en tevens eerste internationale academische partner binnen dit project. De samenwerking met Inria zal vooral plaatsvinden op de gebieden software preservation en software sustainability.

Meer informatie

DANS bevordert duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens en stimuleert dat onderzoekers gegevens duurzaam archiveren en hergebruiken. Reproduceerbaarheid van wetenschappelijk onderzoek, goede toegang tot en herbruikbaarheid van de software zijn kernprincipes binnen de wetenschappen die DANS ondersteunt.

Inria is een Frans instituut voor computer science en toegepaste wiskunde, dat wetenschappelijke excellentie promoot voor technologietransfer en maatschappij.

De officiële aankondiging van de oprichting van Software Heritage en onze samenwerking kunt u raadplegen via dit document en de website van Software Heritage. Meer informatie over het project kunt u vinden op de website van Software Heritage.

DANS werkt samen in diverse internationale projecten. Kijk voor meer informatie verder op onze website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.