DANS-Datakwartet nu ook online te spelen

24 april 2020

Speciaal voor onderzoekend Nederland heeft DANS een kwartetspel ontwikkeld: de DANS Data Game. Het spel geeft een indruk van het onderzoeksdatalandschap en is speciaal voor het 15-jarig bestaan van DANS geproduceerd. Dit spel is nu ook online te spelen.

Omdat de huidige omstandigheden het niet toelaten het fysieke DANS-datakwartet te spelen, heeft DANS een gesimplificeerde onlineversie van het spel ontwikkeld. Op deze manier is het nog steeds mogelijk het spel met je collega’s, vrienden of familie te spelen. Speel het spel via deze link. Het spel is in meerdere talen te spelen.

Uitleg

  1. Ga naar het online kwartet via deze link.
  2. Het kwartet is alleen beschikbaar in een multiplayer-modus, je speelt altijd tegen elkaar. De eerste persoon in een nieuw potje kan kiezen of deze uit 2, 3 of 4 personen bestaat. 
  3. Het spel vult automatisch openstaande spellen aan met nieuwe spelers.
  4. Als je de eerste speler bent, selecteer het aantal deelnemers en voer je naam in. Wacht nu op de andere spelers.
  5. Als je niet de eerste speler bent, voer je naam in. Wacht nu op de andere spelers.
  6. Zodra een pot vol zit en iemand zich aanmeldt, dan wordt een nieuwe pot gestart (die de eerste speler van de pot kan beheren).
  7. Alle spelers delen dus dezelfde link, op aanmeld volgorde worden de spelers verdeeld over de potjes.
  8. Het kan in theorie zijn (als je de link met veel mensen deelt) dat je niet met de spelers naar keuze in het potje terecht weet te komen.
  9. Als alle spelers zijn aangemeld kan het spel beginnen.

 

Bestellen

Wil jij een fysieke en nog mooiere versie van het kwartet bemachtigen? Bestel ze gratis via dit online formulier of haal ze bij evenementen waar DANS aanwezig is! Het kwartet is in het Engels. Klik hier om het DANS-datakwartet (.pdf) te downloaden. Wegens de maatregelen rondom COVID-19 kan de verzending van het kwartet langer duren. Deel je ervaring en volg de ervaring van anderen via #DANSdatagame

Attributie afbeeldingen

Graag geven wij erkenning voor de gebruikte afbeeldingen in het kwartet: 200 Degrees, 4TU.ResearchData, Auke Herrema, Caribb, CESSDA (CESSDA datamanagement expert guide), Chris McKenna, Clker-Free-Vector-Images, CoreTrustSeal, Creative Commons, DataCite, DOI.org, Dublin Core Metadata Initiative (DCMI), Elionas, euroCRIS, European Open Science Cloud (EOSC), FreeSVG, FREYA, G. Emmerich, Gerd Altmann, Gordon Johnson, HHHH, Jason Scott, Karen Arnold, McSush, Mrozlog, Nestor, OpenClipart-Vectors, ORCiD, Pete Linforth, Pettycon, Pettycon, PLoS, Research Organization Registry, Rursus, Clipartmax, Tomwsulcer, World Wide Web Consortium (W3C) en Zenodo. We hebben getracht alle belanghebbenden met betrekking tot het gebruikte beeldmateriaal te benaderen. Degenen die menen rechten te kunnen doen gelden, kunnen zich tot ons wenden.

Licentie 

Het DANS-datakwartet (2020) is CC-BY-SA gelicenseerd. De volledige licentie-tekst is hier te lezen. 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.