DANS bij Sharing is Caring-conferentie

14 november 2019

Op 22 november vindt de Sharing is Caring-conferentie plaats bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Tijdens de conferentie delen erfgoedinstellingen hun ideeën en best practices op het gebied van digitale collecties en open data.

Ook DANS is betrokken bij het event. Herbert Van de Sompel, Chief Innovation Officer bij DANS, maakt deel uit van het program committee. Ingrid Dillo, adjunct-directeur van DANS, zal als een keynote een presentatie geven over FAIR data. In haar presentatie zal Ingrid Dillo het hebben over Research Data Management (RDM) en de concepten FAIR en TRUST. Het delen en hergebruiken van gegevens, informatie en kennis over de hele wereld vormt veel uitdagingen. Volgens de Europese commissaris Moedas vereist het delen van gegevens “…  een gemeenschappelijke taal als voertuig en vervoerder, en deze “taal” heet FAIR.”

Daarnaast zal Marjan Grootveld, senior beleidsmedewerker bij DANS, een ‘lightning talk‘ verzorgen. Tijdens deze sessie presenteert zij een evaluatie-tool voor het beoordelen van datasets op hun FAIRness. Deze tool is ontwikkeld voor onderzoekers, databibliothecarissen en repositorymedewerkers. 

Meer informatie

Kijk voor het volledige programma op de website van het event. Heeft u vragen over de zelfevaluatie-tool, neem dan contact op met Marjan Grootveld

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.