DANS bij DTL dag: Communities@Work

9 oktober 2018

Als partner van het Dutch Techcentre for the Life Sciences (DTL), presenteerde DANS haar diensten en expertise op de “DTL Communities@Work dag” op 2 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

Hoewel DANS van origine een sterke binding heeft met de geestes- en sociale wetenschappen, staan de data-diensten van DANS los van specifieke wetenschappelijke disciplines. Daardoor maken wetenschappers en organisaties in de life sciences in toenemende mate gebruik van de DANS-dataplatforms en dienstverlening. 

Het DANS data-archief EASY werd tijdens de Communities@Work dag “live” gedemonstreerd en de laatste ontwikkelingen rond DataverseNL en NARCIS verder toegelicht aan geïnteresseerde (en potentiële) gebruikers. Er was ook opvallend veel vraag naar de Research Data Management trainingsmodules waar DANS bij is betrokken en, uiteraard, hoe DANS bijdraagt aan het FAIR maken van onderzoeksdata.

Meer informatie

Meer over het DTL Communities@Work evenement vindt u online. Wilt u meer weten over DANS en de life sciences? Dan kunt u terecht bij , projectacquisiteur en projectmanager bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.