DANS belangrijk partner voor professionaliseren infrastructuur

21 augustus 2007

DANS heeft zich in korte tijd tot een belangrijk partner gemaakt voor het verder professionaliseren van de data-infrastructuur voor de alfa- en gammawetenschappen in Nederland. Dat zegt de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA) in een recente publicatie.

De OSA-uitgave spreekt van een duidelijk waarneembare toename in het gebruik van panels. ‘Grootschalige dataverzameling en survey-onderzoek is duur en de roep om de data zo goed mogelijk uit te nutten klinkt duidelijker’. In de publicatie wordt een onderzoek beschreven naar de geschiktheid van de richtlijnen van het Data Documentation Initiative (DDI) en het softwarepakket Nesstar voor het documenteren en interactief ontsluiten van statistische informatie uit de beide belangrijke OSA-panels, het Arbeidsaanbod- en het Arbeidsvraagpanel. Zulke documentatie wordt steeds vaker gebaseerd op DDI. Het gerapporteerde project sluit daarbij aan en heeft daardoor een voortrekkersrol in Nederland, aldus het voorwoord. Overigens leverde het onderzoek ook het inzicht op dat er voor het verlenen van directe toegang tot de OSA-data meer studie vereist is naar de statistische betrouwbaarheid van de gegevens.
DANS verleende volgens het rapport onmisbare ondersteuning door een Nesstar-server en de bijbehorende expertise beschikbaar te stellen, gericht op de toepassing van Nesstar om onderzoekers gemakkelijk toegang te bieden tot de OSA-data.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.