DANS associated partner EUDAT

28 maart 2014

DANS ondersteunt de werkzaamheden van EUDAT en is verheugd zich sinds maart 2014 als ‘associated partner’ bij dit Europese project aan te sluiten.

EUDAT staat voor EUropean DATa infrastructure. EUDAT is opgericht in 2011 en ondersteunt de ontwikkeling van een Collaborative Data Infrastructure (CDI). Zo’n infrastructuur stelt onderzoekers in staat gegevens binnen en tussen onderzoeksgemeenschappen te delen en hiermee op efficiente wijze onderzoek uit te voeren.

EUDAT heeft drie speerpunten: datamanagement, toegang tot onderzoeksdata en digitale archivering. Het projectconsortium telt 26 partners, waaronder SURF en het Finse IT Center for Science (CSC). Samen zetten zij zich in voor de ontwikkeling van de Collaborative Data Infrastructure voor onderzoekers.

Meer informatie
Op de website van EUDAT staat meer informatie. Wilt u meer weten over de rol van DANS bij EUDAT? Neem dan contact op met Ingrid Dillo, coördinator Beleid en Communicatie. Ingrid is bereikbaar via ingrid [at] dans.knaw.nl en 06 12 16 69 89.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.