DANS aanwezig bij Biodiversity_Next

8 oktober 2019

Samen met het NIOO en het IBED verzorgt DANS een workshop op de Biodiversity_Next conferentie in Leiden. Biodiversity_Next brengt verschillende internationale organisaties bijeen die samenwerken aan een kennis en technische infrastructuur voor biodiversiteitsdata.

De workshop ‘Data Lifecycles for Open Ecological and Biodiversity Research’ organiseert DANS samen met het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) en het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED) van de UvA. De workshop is een voortzetting van eerdere vruchtbare samenwerking tussen de drie instituten. 

Jonge onderzoekers, die de verschillende stappen van hun research data life cycle willen optimaliseren voor open data en open science, zijn de belangrijkste doelgroep van de workshop. De trainers van de drie instituten laten zien welke stappen van belang zijn in dit proces, zodat data en onderzoek daadwerkelijk open zijn in de nabije toekomst en op de langere termijn.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het belang van standaardisatie van bestandsformaten, concepten en analysestappen. Het gebruik van Knowledge Organisation Systems (KOS) in een workflow en hoe informatiebronnen te beheren en te archiveren zodat data weer gevonden en opnieuw gebruikt kunnen worden.

Meer informatie

Voor meer informatie over Biodiversity_Next, bezoek de website. De workshop draagt als code “WS85” en vindt plaats op dinsdag 22 oktober 2019. Wilt u meer weten over de workshop, neem dan contact op met Cees Hof.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.